Drukte kalender Disneyland Parijs: Plan je bezoek slim!

Disneyland Parijs, de magische plek waar dromen uitkomen, trekt jaarlijks miljoenen bezoekers van over de hele wereld. Of je nu voor de eerste keer gaat of een doorgewinterde Disney-fan bent, het plannen van je bezoek rond de drukte kan een wereld van verschil maken voor je ervaring. Daarom kan het gebruik van de drukte kalender van Disneyland Parijs je een goed beeld geven welke drukte je mag verwachten in de parken.

Drukste en rustigste periodes

Het begrijpen van de drukte kalender in Disneyland Parijs begint met het kennen van de drukste en rustigste periodes van het jaar. Over het algemeen zijn de drukste tijden:

 • Schoolvakanties: Vooral de zomervakantie, kerstvakantie en paasvakantie zijn enorm druk. Gezinnen uit heel Europa trekken massaal naar Disneyland Parijs.
 • Feestdagen en lange weekenden: Nationale feestdagen en lange weekenden, vooral rond de feestdagen van Frankrijk, Duitsland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk, zien vaak een piek in bezoekersaantallen.
 • Speciale evenementen: Evenementen zoals Halloween, Kerst of speciale feesten in Disneyland Parijs trekken extra bezoekers naar de parken.

Aan de andere kant zijn de rustigste periodes:

 • Buiten het seizoen: Januari (na de feestdagen) tot maart en september tot begin oktober zijn doorgaans de rustigste maanden.
 • Doordeweekse dagen: Dinsdag tot donderdag zijn meestal minder druk dan de weekenden en vrijdagen.

Drukte kalender gebruiken

Een drukte kalender is een onmisbaar hulpmiddel voor het plannen van je trip naar Disneyland Parijs. Op de website van Disneyland Parijs kan je op basis van de prijzen kalender ook de verwachte drukte per dag bekijken (gebaseerd op historische data en geplande evenementen). Door gebruik te maken van een drukte kalender, kun je je bezoek het beste plannen op de dagen dat het rustiger is. Hierdoor kan je meer genieten en ben je minder tijd kwijt aan wachten in de rijen.

druktekalender

Tips tijdens een drukke dag

Soms kun je niet anders dan het park bezoeken op een drukke dag. Geen zorgen, er zijn genoeg strategieën om je bezoek toch soepel te laten verlopen:

 1. Kom vroeg: Probeer bij de opening van het park aanwezig te zijn. De eerste uren na opening zijn vaak rustiger en je kunt meteen naar de populairste attracties gaan voordat de massa arriveert. Verblijf je in één van de Disney hotels? Dan kan je gebruik maken van de Extra Magic Time.
 2. Gebruik Premier Access: Maak gebruik van het Premier Access-systeem (het vroegere Fastpass) om je plek te reserveren bij de drukste attracties. Dit bespaart je veel wachttijd.
 3. Plan je maaltijden strategisch: Eet op afwijkende tijden. Als iedereen rond het middaguur gaat lunchen, kies dan voor een vroege of late lunch om wachtrijen te vermijden.
 4. Blijf tot sluitingstijd: Net zoals vroeg aankomen, is laat blijven ook een goede strategie. Veel bezoekers vertrekken na het avondeten, wat betekent dat de laatste uren rustiger kunnen zijn.
 5. Gebruik single rider: Bij bepaalde attracties kan je de single rider service gebruiken. Hiermee proberen ze op elk rit van een attractie zoveel mogelijk mensen te zetten. Zit er iemand alleen in een wagonnetje, dan kunnen single riders zo sneller genieten van de attractie.

Rustigste dag in Disneyland Parijs

De rustigste dag in Disneyland Parijs varieert, maar doorgaans zijn dinsdag en woensdag de beste dagen voor een bezoek als je de drukte wilt vermijden. Deze dagen vallen midden in de werkweek, wanneer de meeste mensen aan het werk zijn of naar school gaan, waardoor het park minder vol is.

Ga meerdere dagen

Als je de tijd en het budget hebt, overweeg dan om meerdere dagen naar Disneyland Parijs te gaan. Dit geeft je de kans om het park in een rustiger tempo te verkennen en alle attracties, shows en parades te zien zonder je gehaast te voelen. Bovendien kun je op een rustige dag focussen op de populairste attracties en op een drukkere dag genieten van de minder bekende, maar even magische delen van het park.

Voordelen van een meerdaags bezoek:

 • Meer tijd om alles te zien
 • Minder stress en haast
 • Beter gebruik van rustiger periodes gedurende je verblijf
 • Mogelijkheid om spontaner te zijn en te genieten van onverwachte momenten