Goedkoop naar Disneyland Parijs

Met deze tips ga jij een stuk voordeliger naar Disneyland Parijs

Goedkoop naar Disneyland Parijs! Klinkt als muziek in de oren voor velen. Want een bezoek aan / verblijf in Disneyland Parijs niet bepaald goedkoop. Maar dankzij enkele handige tips en hoe je moet zoeken, wordt je vakantie naar Disneyland Parijs een stuk goedkoper.

Disneyland Parijs is een magische plek. Voor velen een droom die uitkomt als ze het pretpark en de Magische beleving errond kunnen ervaren. Maar wil je je uitgaven beperkt houden? Dan kan je dankzij onderstaande tips tientallen tot honderden euro’s uitsparen. We delen graag onze tips om goedkoop naar Disneyland Paris te gaan.

1. Bekijk de Disneyland Parijs aanbiedingen

Wil je goedkoop naar Disneyland Parijs? Dan raden we je aan om eerst naar de huidige aanbiedingen te gaan kijken. De aanbiedingen op de site van Disneyland Paris zelf (hier), of de aanbiedingen van hun partners.

Tip. De prijzen verschillen per dag. Maak gebruik van de prijzen kalender op de Disneyland website. Als je een beetje flexibel bent, kan je direct heel wat euro’s besparen.

2. Vroegboekkortingen

Een algemene regel die geldig is bij het boeken van vakanties, geldt ook wanneer je goedkoop naar Disneyland Parijs wil. Boek jouw vakantie zo vroeg mogelijk.

Hoe vroeger je boekt, hoe voordeliger het is. Koop je enkel toegangskaarten voor de parken, dan is dit steeds dezelfde prijs. Maar overnacht je in een Disney hotel, dan kan je heel voordelig reserveren. Je kan tot een jaar op voorhand je hotel + tickets boeken.

3. Kies een arrangement

Ga je naar Disneyland Parijs, dan is het vaak goedkoper om te kiezen voor een arrangement. Combineer je overnachting, tickets en extra’s tegen een voordelige prijs.
Bestel de items op voorhand zodat je in totaal bespaart op jouw verblijf!

4. Bespaar op je vervoer

Toegang tot de Disney parken (en hotels) is één iets. Maar in Disneyland Parijs geraken kost geld. Van Amsterdam is het zo’n 500km naar het mooiste pretpark van Europa. Er zijn verschillende manieren om er te geraken:

  • Met de auto (500km) + peage + parking (Afhankelijk van je hotelkeuze)
  • Met de trein (Eurostar)
  • Met de bus

5. Kies de juiste periode

Gedateerde tickets zijn het hele jaar door dezelfde prijs. Wil je overnachten in een Disney hotel (een aanrader trouwens) dan kunnen de prijzen verschillen doorheen het jaar. De prijzen evolueren mee met de verwachte drukte in de parken.

Gebruik daarom de drukte kalender om de goedkoopste & rustigste periode in Disneyland te ontdekken. Vaak is de goedkoopste periode is meestal januari – maart. Maar ook aankomsten op zondag zijn vaak heel voordelig!

6. Verblijf in een partner hotel

Disneyland Parijs heeft 7 Disney hotels waar je ondergedompeld wordt in de magische wereld van Disneyland. Maar er zijn ook partner hotels waar je ook met tal van voordelen kunt verblijven.

Bij de partner hotels kan je ook arrangementen boeken (hotel + tickets) tegen voordelige prijzen. Je hebt wel niet de echte Disney ervaring zoals in de Disney hotels.

Bekijk de partner hotels van Disneyland Parijs >

7. Verblijf op een camping

In het voorjaar of tijdens de zomermaanden kan je natuurlijk ook op een nabijgelegen camping verblijven als je Disneyland Parijs gaat bezoeken. Zeker als je zelf over een caravan / camper of tent beschikt. Overnachten op een camping is vaak goedkoper dan overnachten op hotel.

Ideaal tijdens je doorreis naar het Zuiden!

TIP: Verblijf enkele dagen op de camping, ga 2 of meer dagen richting Disneyland Parijs en de resterende dagen vertoef je gezellig op de camping of in het zwembad.

8. Bespaar op eten en drinken

Zelf eten meenemen naar Disneyland Parijs is toegestaan. Hierdoor kan je enorm besparen tijdens je verblijf. Naast geld bespaar je ook tijd om niet te hoeven aanschuiven.

Koelboxen ed zijn wel niet toegestaan. Je eigen eten moet dus in je rugzak passen.

Wil je liever ter plaatse eten maar ook geld besparen? Kies er dan voor om buiten de parken te eten zoals in Disney village.

9. Bespaar op je parkeerkosten

De parking in Disneyland Parijs kost wel wat geld. Je kunt dit uitsparen door slim naar Disneyland te gaan.

  • Te overnachten in een hotel met gratis parking
  • Met de trein / bus naar Disneyland te gaan
  • Gebruik maken van het openbaar vervoer

10. Koop een jaarpas

Wil je regelmatig naar Disneyland Parijs gaan? Dan is het aanbevolen om een jaarpas te kiezen.

Bekijk hier de jaarpassen (en hun voordelen >

Koop hier de voordeligste tickets >

Veelgestelde Vragen

Kan ik korting krijgen met een jaarpas? Ja, de Jaarpaspoorten van Disneyland Parijs bieden niet alleen onbeperkte toegang tot de parken voor een jaar, maar ook kortingen op merchandise, eten, en soms zelfs accommodatie.

Zijn er groepskortingen beschikbaar? Groepen van meer dan 6 personen kunnen in aanmerking komen voor speciale tarieven. Het is aanbevolen om direct contact op te nemen met Disneyland Parijs voor meer informatie.

Is het goedkoper om doordeweeks te gaan? Ja, doordeweeks (maandag tot vrijdag) zijn de prijzen vaak lager dan in het weekend, vooral buiten de schoolvakanties om.

Zijn er speciale kortingen voor kinderen of senioren? Kinderen onder de 3 jaar hebben gratis toegang tot de parken. Er zijn speciale kindertarieven voor kinderen van 3 tot 11 jaar. Er zijn momenteel geen speciale seniorentarieven.

Een bezoek aan Disneyland Parijs hoeft geen fortuin te kosten. Met de juiste planning, wat flexibiliteit, en door gebruik te maken van de beschikbare aanbiedingen, kun je genieten van alles wat de parken te bieden hebben zonder je budget te overschrijden. De magie van Disney is toegankelijk voor iedereen die droomt van een bezoek aan dit betoverende rijk.