Single Rider Disneyland Parijs: Wat / Hoe / Wanneer?

Disneyland Parijs, een plek vol magie en avontuur, trekt dagelijks duizenden bezoekers aan. Het kan daardoor soms een uitdaging zijn om alle attracties te beleven zonder uren in de rij te staan. Gelukkig is er een slimme manier om je wachttijd aanzienlijk te verkorten: de Single Rider-rij. Of je nu alleen reist of met een groep, het Single Rider-systeem kan je helpen om meer uit je dag te halen.

Wat is Single Rider?

Het Single Rider-systeem is ontworpen om lege plekken in attracties op te vullen met individuele rijders. Dit betekent dat als je bereid bent om niet naast je vrienden of familie te zitten, je vaak veel sneller door de wachtrij komt. De Single Rider-rij is speciaal bedoeld voor solo rijders, maar kan ook handig zijn voor groepen die hun tijd efficiënt willen benutten.

Voordelen van Single Rider

 1. Kortere wachttijden: De belangrijkste reden om de Single Rider-rij te gebruiken is natuurlijk de kortere wachttijd. Je kunt soms tot de helft van de normale wachttijd besparen.
 2. Flexibiliteit: Als je geen probleem hebt om alleen te zitten (of naast een onbekende persoon), biedt de Single Rider-rij een uitstekende manier om meer attracties op één dag te doen.
 3. Meer tijd voor andere activiteiten: Minder tijd in de rij betekent meer tijd om van shows, parades en andere entertainmentopties te genieten.

Op welke attracties is Single Rider beschikbaar?

Disneyland Parijs biedt de Single Rider-optie bij een aantal populaire attracties. Hoewel niet alle attracties deze rij hebben, zijn er enkele belangrijke waar je zeker gebruik van kunt maken.

Disneyland Park

 • Space Mountain: Mission 2 / Hyperspace Mountain
 • Indiana Jones and the Temple of Peril

Walt Disney Studios

 • Ratatouille: The Adventure
 • Toy Soldiers Parachute Drop
 • RC Racer
 • Crush’s Coaster
 • Spider-Man W.E.B. Adventure
 • Avengers Assemble: Flight Force

Wil je één of meerdere van deze attracties doen? Dan kun je via de Single Rider een groot deel van je wachttijd besparen en meer magie ervaren in Disneyland Parijs.

Wanneer Single Rider gebruiken?

De beste momenten om de Single Rider-rij te gebruiken zijn tijdens piekuren, wanneer de wachttijden voor de reguliere rij het langst zijn. Dit is meestal midden op de dag, tijdens weekends, schoolvakanties en feestdagen.

Tijd besparen

Door het juiste moment te kiezen om de Single Rider-rij te gebruiken, kun je een aanzienlijke hoeveelheid tijd besparen. Hier zijn enkele tips:

 • Midden op de dag: Rond het middaguur zijn de wachttijden vaak het langst. Dit is een goed moment om de Single Rider-rij te benutten.
 • Drukke dagen: Tijdens weekends en vakanties kan het park overvol zijn. Gebruik de Single Rider-rij om de drukte te ontwijken.
 • Bij populaire attracties: Voor de meest populaire attracties kan de wachttijd enorm oplopen. Single Rider is dan een slimme keuze.

Hoeveel tijd kan ik uitsparen?

De tijd die je kunt besparen met de Single Rider-rij varieert per attractie en moment van de dag. Over het algemeen kun je echter rekenen op een aanzienlijke vermindering van je wachttijd. Hier zijn enkele schattingen:

 • Ratatouille: The Adventure: Op drukke dagen, kan je je wachttijd vaak halveren (een besparing tussen 30 en 60 minuten).
 • RC Racer: Bij deze attractie kan de Single Rider-rij je wachttijd met ongeveer 40% verkorten.
 • Hyperspace Mountain: Hier kun je soms tot wel 45 minuten besparen, afhankelijk van de drukte.

Ook gebruiken in groep: hoe werkt dat?

Het Single Rider-systeem is niet alleen voor mensen die alleen naar Disneyland gaan; het kan ook door groepen worden gebruikt, zolang iedereen bereid is om apart te rijden. Dit kan handig zijn als je met een groep vrienden of familie bent en jullie meer willen doen in minder tijd.

Strategieën voor meerdere mensen

 1. Splitsen en herenigen: Spreek af op een ontmoetingsplek na de rit. Dit kan een handige manier zijn om te zorgen dat iedereen elkaar weer snel vindt.
 2. Communicatie: Zorg ervoor dat iedereen in de groep een mobiele telefoon bij zich heeft. Dit maakt het gemakkelijker om contact te houden en elkaar te vinden na de rit.
 3. Afwisseling: Gebruik de Single Rider-rij voor sommige attracties en sta samen in de rij voor anderen. Zo krijg je een mix van ervaringen en hoef je niet alles apart te doen.

Praktische tips voor een vlotte ervaring

Om het meeste uit je Single Rider-ervaring te halen, zijn hier enkele praktische tips:

 1. Wees flexibel: Het is mogelijk dat je langer moet wachten dan verwacht, vooral als de reguliere rij snel doorstroomt. Blijf geduldig en flexibel.
 2. Check de wachttijd: Gebruik de officiële Disneyland-app om de wachttijden in real-time te volgen en te beslissen wanneer het beste moment is om de Single Rider-rij te gebruiken.
 3. Kijk uit voor sluitingen: Soms zijn attracties tijdelijk gesloten voor onderhoud. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van eventuele sluitingen om teleurstelling te voorkomen.

Plaats een reactie