Disneyland Parijs in de zomer

De zomer is een populaire tijd voor veel bezoekers om de magie van Disneyland Parijs te ervaren. Met langere dagen, warmer weer, en een reeks speciale evenementen, belooft het park een onvergetelijke vakantie. Maar is de zomer echt de beste tijd om te gaan? En hoe kun je het meeste uit je bezoek halen ondanks de drukte? Dit artikel neemt je mee door alles wat je moet weten over een zomervakantie naar Disneyland Parijs.

Is de Zomer een Goede Maand?

De zomer biedt de perfecte setting om Disneyland Parijs in al zijn glorie te ervaren. Het park is volledig operationeel, met alle attracties open en in topconditie. Bovendien zorgt het goede weer ervoor dat shows en parades bijna gegarandeerd doorgaan. Echter, de zomer brengt ook hogere temperaturen en meer bezoekers met zich mee, dus een goede planning is essentieel.

Drukte in de Zomer

Ja, het is druk in de zomer. Juli en augustus zijn traditioneel de drukste maanden in Disneyland Parijs, vooral omdat dit de periode is waarin de meeste Europese scholen hun zomervakantie hebben. Vroege planning en het gebruik van FastPass of Premier Access services kunnen echter helpen om de wachttijden voor attracties te minimaliseren.

Wat Moet Je Meenemen in de Zomer

Om je bezoek zo aangenaam mogelijk te maken, zijn hier enkele essentiële items die niet in je rugzak mogen ontbreken:

 • Waterfles: Blijf gehydrateerd! Er zijn verschillende punten in het park waar je je waterfles gratis kunt bijvullen.
 • Zonnebrandcrème: Bescherm jezelf tegen de zon, vooral tijdens de heetste uren van de dag.
 • Comfortabele Kleding en Schoenen: Kies voor lichte kleding en comfortabele schoenen, aangezien je waarschijnlijk veel zult lopen.
 • Hoed of Pet en Zonnebril: Extra bescherming tegen de zon is altijd een goed idee.
 • Lichte Regenjas of Poncho: Voor die onverwachte zomerbuien.

Shows om te Bekijken in de Zomer

De zomerprogrammering in Disneyland Parijs is altijd gevuld met speciale shows en parades. Enkele hoogtepunten omvatten:

 • The Lion King: Rhythms of the Pride Lands: Duik in de wereld van The Lion King met deze ongelooflijke live show.
 • Jungle Book Jive: Een levendige show die de geest van de jungle tot leven brengt.
 • Disney Stars on Parade: Mis de dagelijkse parade niet, waar je al je favoriete Disney-personages kunt zien.

Controleer altijd het actuele programma op de website of app van Disneyland Parijs voor de meest up-to-date informatie over shows en evenementen.

Waar Overnachten in de Zomer

De zomers zijn een piekperiode in Disneyland Parijs en de hotels kunnen snel vol raken. Hier zijn enkele aanbevelingen voor Disney Hotels om te overwegen:

 • Disneyland Hotel: Voor een ongeëvenaarde luxe ervaring, direct aan de ingang van het Disneyland Park.
 • Disney’s Hotel New York – The Art of Marvel: Een fantastische keuze voor Marvel-fans, met kamers gewijd aan Marvel superhelden.
 • Disney’s Newport Bay Club: Dit hotel biedt een prachtig uitzicht over Lake Disney en een heerlijk zwembad om af te koelen na een lange dag in de parken.

Vroeg boeken is cruciaal tijdens de zomermaanden om teleurstelling te voorkomen en om te profiteren van eventuele vroegboekkortingen.

Conclusie

Een bezoek aan Disneyland Parijs in de zomer is een fantastische ervaring vol magie, avontuur, en plezier. Ondanks de drukte en de hitte, kan een goede voorbereiding ervoor zorgen dat je bezoek soepel en aangenaam verloopt. Pak je tassen, bereid je voor op de zon en maak je klaar voor een onvergetelijk avontuur in het hart van Disney’s magische wereld.

Plaats een reactie