Disneyland Parijs in 1 Dag: Is Het Mogelijk?

Heb je maar één dag om Disneyland Parijs te verkennen? Geen zorgen! Met een goed plan en een paar slimme tips kun je een magische ervaring beleven zonder je gestrest te voelen. Hieronder geven we onze ultieme gids om het meeste uit je dag in Disneyland Parijs te halen. Van de beste attracties tot handige apps en alles daar tussenin, hier is hoe je jouw droomdag plant.

Plan je bezoek

Als je naar 1 dag naar Disneyland Parijs gaat, is het belangrijk om je bezoek te plannen. Dit betekent niet alleen het kiezen van de juiste dag, maar ook het bepalen van welke attracties en shows je wilt ervaren. Hier zijn een paar tips om je op weg te helpen:

Kies een rustige periode

De drukte in Disneyland Parijs kan variëren afhankelijk van het seizoen. Over het algemeen zijn de rustigste periodes buiten de schoolvakanties en doordeweeks. Januari en februari, evenals september en oktober, zijn meestal minder druk.

Bekijk de openingstijden (kom vroeg en blijf laat)

Controleer van tevoren de openingstijden van het park. Disneyland Parijs heeft vaak langere openingstijden in de zomermaanden en tijdens vakanties. Door vroeg te komen en laat te blijven, haal je het meeste uit je dag.

Gebruik de Disneyland App

De Disneyland Parijs app is je beste vriend tijdens je bezoek. Hiermee kun je wachttijden controleren, restaurants (op voorhand) reserveren, en de plattegrond van het park bekijken. Zorg ervoor dat je deze app downloadt voordat je naar het park gaat.

TIP: Neem ook een powerbank mee om de batterij van je smartphone te helpen

Onze favoriete attracties/shows als je echt moet kiezen

Met zoveel attracties kan het moeilijk zijn om te beslissen welke je moet doen. En het is onmogelijk om ze allemaal op 1 dag te doen. Hier zijn onze favorieten die je niet mag missen

Big Thunder Mountain

© Disneyland Parijs

Deze achtbaan is een must-do voor iedereen die van avontuur houdt. Gelegen op een eiland in het midden van Frontierland, biedt Big Thunder Mountain een spannende rit door een mijnschacht.

Autopia

© Disneyland Parijs

Spring zelf achter het stuur van een futuristische auto en cruise door een kleurrijk landschap. Ideaal voor de kleine coureurs

It’s a Small World

Een charmante rit die je meeneemt op een muzikale wereldreis. De kleurrijke poppen en vrolijke muziek maken dit een favoriet voor jong en oud.

Space Mountain: Mission 2

Voor de adrenalinejunkies is Space Mountain een absolute aanrader. Deze indoor achtbaan katapulteert je door de ruimte met lichtsnelheid.

Disney Stars on parade

Wil je heel veel Disney figuren ontmoeten in één keer? Dan moet je naar de dagelijkse Disney Stars on parade gaan kijken. In een stoet trekken heel veel leuke Disney figuren samen met prachtige praalwagens doorheen Disneyland Park (rond +- 17u30). Ontdek meer >

Disney Electrical Sky Parade

Een aanrader voor iedereen. De Disney Electrical Sky Parade is een magische droneshow en vervangt het vuurwerk die vroeger werd gebruikt. Iedere avond* verlichten tot 500 drones de avondlucht met een unieke Disney ervaring! Een aanrader voor iedereen!

* Onder voorbehoud van het weer

Tips om zoveel mogelijk uit je dag te halen

Hier zijn enkele tips om je dag soepel en plezierig te laten verlopen:

Kom vroeg en blijf laat

Door vroeg aan te komen, vermijd je de grootste drukte en kun je genieten van populaire attracties zonder lange wachttijden. Blijf ook tot sluitingstijd om te profiteren van kortere wachttijden in de avond.

Neem zelf eten mee

Eten kopen in het park kan duur zijn en vooral zorgen dat je lang(er) moet wachten

Plaats een reactie