Disney Premier Access – Sneller toegang tot de attracties

Disneyland Parijs, het magische koninkrijk waar dromen werkelijkheid worden, is een paradijs voor kinderen en volwassenen. Maar laten we eerlijk zijn: de lange wachttijden bij de populaire attracties kunnen een flinke domper zijn op je dag. Hier komt Disney Premier Access om de hoek kijken. Dit handige systeem stelt je in staat om de wachtrijen over te slaan en direct van je favoriete attracties te genieten. In dit artikel duiken we diep in wat Disney Premier Access is, wat het kost, wanneer je het moet gebruiken, en de voordelen ervan. Laten we beginnen met de basis.

Bekijk hier meer info over de Disney Premier Access >


👇 Disney Premier Access

 1. Wat is het?
 2. Welke attracties
 3. Kostprijs
 4. Wanneer gebruik je dit het beste?
 5. De voordelen
 6. Is het een must?
 7. Praktische tips

Wat is Disney Premier Access?

Disney Premier Access is een premium dienst die je in staat stelt om de reguliere wachtrijen bij geselecteerde attracties in Disneyland Parijs over te slaan. Met deze service krijg je toegang tot een snellere rij, zodat je meer tijd kunt besteden aan het ontdekken van het park in plaats van te wachten.

Hoe Werkt het?

Het proces is eenvoudig en gebruiksvriendelijk:

 1. Download de Disneyland Parijs-app: De eerste stap is om de officiële app van Disneyland Parijs op je smartphone te downloaden. Deze app is essentieel voor het kopen en beheren van je Disney Premier Access-tickets.
 2. Selecteer de Attractie: Kies de attractie waarvoor je een Premier Access-ticket wilt kopen. De app toont de beschikbaarheid en het tijdslot waarin je de attractie kunt bezoeken.
 3. Koop je Ticket: Volg de instructies in de app om je ticket te kopen. Zodra de transactie is voltooid, krijg je een QR-code die je kunt gebruiken om toegang te krijgen tot de snelle rij.
 4. Geniet van de Rit: Bij de attractie toon je simpelweg je QR-code aan een Cast Member, die je vervolgens naar de snelle rij leidt.

Welke Attracties Zijn Beschikbaar?

Niet alle attracties in Disneyland Parijs zijn inbegrepen in het Disney Premier Access-programma. Hier is een lijst van enkele populaire attracties die wel deel uitmaken van deze service:

 • Big Thunder Mountain
 • Peter Pan’s Flight
 • Ratatouille: The Adventure
 • Star Wars Hyperspace Mountain
 • Buzz Lightyear Laser Blast

Door gebruik te maken van Disney Premier Access kun je deze populaire attracties ervaren zonder lange wachttijden.

Wat Kost het?

De kosten van Disney Premier Access variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de populariteit van de attractie en het seizoen waarin je het park bezoekt. Hier is een overzicht van wat je kunt verwachten:

Prijs per Attractie

De prijzen voor Disney Premier Access zijn dynamisch en kunnen variëren van €8 tot €15 per persoon per attractie. Deze prijs kan hoger zijn tijdens piekperiodes zoals schoolvakanties en weekends.

Bundelpakketten

Voor gasten die van plan zijn om meerdere attracties te bezoeken, biedt Disneyland Parijs ook bundelpakketten aan. Deze pakketten kunnen een voordeligere optie zijn als je van plan bent om Premier Access voor meerdere attracties te gebruiken. De exacte prijs van deze pakketten varieert, dus het is een goed idee om de app te controleren voor de meest actuele informatie.

Wanneer Gebruiken?

Disney Premier Access kan je parkbezoek aanzienlijk verbeteren, maar het is belangrijk om te weten wanneer het het meest voordelig is om deze service te gebruiken.

Drukke Periodes

Het gebruik van Disney Premier Access is vooral aan te raden tijdens drukke periodes, zoals schoolvakanties, weekends en feestdagen. Tijdens deze tijden kunnen wachttijden voor populaire attracties oplopen tot meer dan een uur, waardoor Premier Access een waardevolle investering wordt.

Specifieke Doelen

Als je slechts één dag in het park hebt en je wilt zoveel mogelijk attracties beleven, kan Disney Premier Access je helpen om tijd te besparen en meer uit je bezoek te halen. Dit is vooral handig als je een strakke planning hebt of als je bepaalde attracties absoluut niet wilt missen.

Comfort en Gemak

Voor sommige bezoekers draait een dag in Disneyland Parijs niet alleen om het aantal attracties dat ze kunnen doen, maar ook om het comfort en de algehele ervaring. Als je het prettig vindt om minder tijd in wachtrijen door te brengen en meer tijd te hebben om te genieten van de sfeer, shows en parades, dan is Disney Premier Access een goede keuze.

Voordelen van Disney Premier Access

Het gebruik van Disney Premier Access biedt een aantal duidelijke voordelen die je dag in Disneyland Parijs nog magischer kunnen maken.

Tijdsbesparing

Het grootste voordeel is zonder twijfel de tijdsbesparing. Door de wachtrijen over te slaan, kun je meer attracties in een kortere tijd beleven. Dit betekent minder tijd wachten en meer tijd genieten van alles wat het park te bieden heeft.

Flexibiliteit

Disney Premier Access biedt je de flexibiliteit om je dag beter in te plannen. Omdat je van tevoren een tijdslot kiest voor je attractie, kun je je dag beter organiseren en hoef je niet steeds te haasten van de ene attractie naar de andere.

Meer Rust en Ontspanning

Minder tijd in de wachtrij betekent ook minder vermoeidheid en stress. Je hebt meer tijd om te genieten van maaltijden, shows, en de algehele sfeer van het park. Dit zorgt voor een meer ontspannen en plezierige ervaring.

Is het een Must?

Of Disney Premier Access een must is, hangt af van je persoonlijke voorkeuren en de omstandigheden van je bezoek.

Voor Gezinnen met Jonge Kinderen

Gezinnen met jonge kinderen kunnen veel baat hebben bij Disney Premier Access. Kinderen hebben vaak minder geduld om lang te wachten, en de mogelijkheid om wachtrijen over te slaan kan het verschil maken tussen een stressvolle en een plezierige dag.

Voor Eerste Bezoekers

Als het je eerste bezoek aan Disneyland Parijs is en je wilt zoveel mogelijk attracties ervaren, kan Disney Premier Access je helpen om het meeste uit je dag te halen. Het geeft je de kans om alle must-see attracties te beleven zonder lange wachttijden.

Voor Regelmatige Bezoekers

Voor degenen die regelmatig naar Disneyland Parijs gaan, kan de noodzaak voor Disney Premier Access minder urgent zijn. Je kent waarschijnlijk al de beste tijden om bepaalde attracties te bezoeken zonder al te lang te hoeven wachten. Voor deze bezoekers is Premier Access misschien meer een luxe dan een noodzaak.

Kosten-Batenanalyse

Het komt uiteindelijk neer op een kosten-batenanalyse. Als je het de moeite waard vindt om extra te betalen voor meer comfort en tijdsbesparing, dan is Disney Premier Access een waardevolle investering. Als je echter een beperkter budget hebt of bereid bent om langer te wachten, kun je misschien beter zonder deze service.

Praktische Tips voor het Gebruik van Disney Premier Access

Hier zijn enkele praktische tips om het meeste uit Disney Premier Access te halen:

Plan Vooruit

Gebruik de Disneyland Parijs-app om je dag te plannen en te beslissen voor welke attracties je Premier Access wilt kopen. Dit helpt je om een overzicht te krijgen van de beschikbaarheid en de prijzen.

Check de Wachttijden

Zelfs met Disney Premier Access is het handig om de reguliere wachttijden in de gaten te houden. Soms kunnen wachttijden variëren en kan het handig zijn om je strategie aan te passen.

Combineer met Andere Strategieën

Disney Premier Access kan nog effectiever zijn wanneer je het combineert met andere strategieën, zoals het bezoeken van populaire attracties vroeg in de ochtend of laat in de avond, wanneer de wachttijden korter zijn.

Houd je Budget in de Gaten

Hoewel Disney Premier Access veel voordelen biedt, kunnen de kosten snel oplopen, vooral voor gezinnen. Maak een budget en beslis van tevoren hoeveel je bereid bent uit te geven aan deze extra service.