Attracties Disneyland Parijs

Disneyland Parijs, het rijk waar dromen uitkomen en fantasieën tot leven worden gewekt, is de thuisbasis van twee betoverende parken: het Disneyland Park en het Walt Disney Studios Park. Elk park biedt een unieke mix van attracties die bezoekers van alle leeftijden weten te boeien. In dit artikel duiken we in de populairste attracties, delen we tips voor drukke dagen, belichten we attracties voor kleine kinderen, en meer.

Populaire Attracties in Beide Parken

Disneyland Park

 • Big Thunder Mountain: Een opwindende rit door een mijn in het Wilde Westen.
 • Pirates of the Caribbean: Vaar door avontuurlijke wateren vol piraten.
 • Space Mountain: Lanceer jezelf de ruimte in op deze intergalactische achtbaan.
 • It’s a Small World: Een vredige boottocht die de wereldwijde harmonie viert.
 • Peter Pan’s Flight: Zweef over Londen naar Neverland.

Walt Disney Studios Park

 • Ratatouille: The Adventure: Krimp tot de grootte van Remy en ervaar een culinaire chaos.
 • The Twilight Zone Tower of Terror™: Een griezelige liftval die je hart sneller doet kloppen.
 • Crush’s Coaster: Draai en duik met Crush door de oceaanstromingen.
 • Studio Tram Tour: Ontdek de geheimen achter de magische filmwerelden.

Tips voor Drukke Dagen

1. Plan Vooruit

Gebruik de officiële Disneyland Parijs app om wachttijden in real-time te bekijken en plan je dag dienovereenkomstig.

2. Maak Gebruik van Extra Magic Time

Als je overnacht in een Disney Hotel, profiteer dan van Extra Magic Time waarmee je eerder de parken in kunt en populaire attracties kunt bezoeken voordat de algemene toegang begint.

3. Strategisch FastPass Gebruik

Hoewel het FastPass-systeem is geëvolueerd naar Premier Access, kan het nog steeds zinvol zijn om voor de meest populaire attracties te betalen om de wachtrijen over te slaan.

Attracties voor Kleine Kinderen

Beide parken zijn ontworpen met jongere bezoekers in gedachten, waarbij elke attractie een unieke ervaring biedt.

 • Dumbo the Flying Elephant en Mad Hatter’s Tea Cups in het Disneyland Park zijn perfect voor de kleintjes.
 • Cars Quatre Roues Rallye en Flying Carpets Over Agrabah® in het Walt Disney Studios Park bieden plezier voor de hele familie.

Vroeger de Parken in als Je Overnacht in Een van de Disney Hotels

Gasten van Disney Hotels genieten van Extra Magic Time, waardoor ze toegang krijgen tot bepaalde delen van de parken voordat deze openen voor het grote publiek. Dit is een uitstekende kans om de meest populaire attracties zonder lange wachttijden te ervaren.

Plattegrond van de Attracties

Een plattegrond van de attracties is beschikbaar bij de ingang van de parken en in de officiële Disneyland Parijs app. De app biedt niet alleen kaarten maar ook actuele wachttijden, showtijden, en sluitingstijden van attracties, wat essentieel is voor een efficiënte planning van je dag.

Bekijk de plattegrond van Disneyland Parijs >

Veelgestelde Vragen

Zijn er attracties die tijdelijk gesloten kunnen zijn? Ja, attracties kunnen om onderhoudsredenen tijdelijk gesloten zijn. Check de officiële Disneyland Parijs website of app voor de meest actuele informatie.

Kan ik eten en drinken meenemen in de attracties? Nee, eten en drinken zijn niet toegestaan in de attracties. Er zijn echter tal van eetgelegenheden in de buurt van de attracties.

Zijn er attracties die niet geschikt zijn voor zwangere vrouwen? Ja, sommige attracties worden niet aanbevolen voor zwangere vrouwen vanwege de intensiteit of bewegingen. Raadpleeg de veiligheidsinformatie bij elke attractie of de officiële website voor meer details.

Door deze tips en informatie te gebruiken, kun je het meeste halen uit je bezoek aan Disneyland Parijs, ongeacht de drukte. Het plannen van je avontuur met een beetje kennis vooraf zorgt voor een onvergetelijke ervaring vol magie en plezier.